Ravnateljica Ureda potpisala Deklaraciju o jednakim mogućnostima za žene i muškarce u području prometa

Slika /slike/logo i baneri/transport.jpg

Krajem 2017. godine, Ministarstvo prometa i infrastrukture potpisalo je Platformu pod nazivom “Žene u prometu – platforma za promjenu”

Potpisivanje Platforme organizirali su Europska komisija i Europsko gospodarsko i socijalno vijeće. No, Republika Hrvatska nije samo potpisnica Platforme, već je uz Švedsku, Španjolsku i Austriju i njezina osnivačica.
Osnaživanje u području zapošljavanja žena i ostvarivanje jednakih mogućnosti za žene i muškarce u sektoru prometa glavni su ciljevi ove Platforme, a zemlje potpisnice će provoditi aktivnosti za ostvarivanje ciljeva i razmjenjivati dobru praksu.

Organizacije uključene u aktivnosti intenzivnijeg zapošljavanja žena u području prometa dio su ove Platforme, a čine ih brojne institucije koje se bave prometom, sindikati koji zastupaju prava radnika/ca u području prometa, nevladine organizacije i tijela državne uprave.

Platformu prati i Deklaracija, čija je potpisnica i ravnateljica Ureda, Helena Štimac Radin, a svi koji žele potpisati Deklaraciju mogu to učiniti klikom na sljedeći link: https://ec.europa.eu/transport/themes/social/women-transport-eu-platform-change_en .

Pisane vijesti