Ravnateljica Ureda primila albansku delegaciju

S ciljem razmjene iskustva i primjera dobre prakse u području ravnopravnosti spolova mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova primila je 5. prosinca u posjet albansku delegaciju u čijem sastavu su sudjelovali/e predstavnici/e Ministarstva ekonomije, Nacionalne banke Albanije, Zavoda za statistiku, UN-ovog odjela za ekonomsko osnaživanje žena te Ministarstva rada, socijalnih poslova i jednakih mogućnosti.

Ravnateljica Ureda predstavila je djelokrug rada Ureda za ravnopravnost spolova te je upoznala delegaciju sa aktivnostima koje Ured provodi u području podizanja javne svijesti o rodnoj diskriminaciji, osnaživanju ženskog poduzetništva, suzbijanja nasilja nad ženama, izdavačkoj djelatnosti Ureda i dr.

Predstavila je zakonodavni i institucionalni okvir za postizanje ravnopravnosti spolova i suzbijanje diskriminacije u Republici Hrvatskoj istaknuvši kako je novi Zakon o ravnopravnosti spolova iz 2008. godine usklađen s odredbama važećih međunarodnih standarda kao i sa direktivama Europske unije u području ravnopravnosti spolova.

Delegacija je upoznata sa Nacionalnom politikom za ravnopravnost spolova 2011. – 2015., ključnim aktivnostima i mjerama prema prioritetnim tematskim područjima te su im uručeni primjerci Zakona o ravnopravnosti spolova i Nacionalne politike za ravnopravnost spolova 2011.- 2015. na engleskom jeziku.

Zaključena je važnost regionalne suradnje i razmjene primjera dobre prakse na području ravnopravnosti spolova.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja