REGIONALNA KONFERENCIJA „GDJE SU ROMKINJE DANAS“ U SARAJEVU OD 11. DO 13.10.2011.

CARE North-West Balkans (NWB) u suradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Republike Bosne i Hercegovine i partnerskim organizacijama organizira Regionalnu konferenciju pod nazivom „Gdje su Romkinje danas“ u Sarajevu od 11. do 13.10.2011. godine.

Na konferenciji će sudjelovati Sandra Bedeniković, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova. Cilj konferencije je doprinijeti utvrđivanju zastupljenosti rodne dimenzije u odnosu na Romkinje u postojećim nacionalnim politikama u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji, kao i kvalitete primjene i djelotvornosti tih politika u praksi.

Regionalna konferencija jedna je od završnih aktivnosti trogodišnjeg regionalnog projekta „Osnaživanje Romkinja“ koji provodi CARE NWB u sklopu Dekade za uključivanje Roma 2005-2015, u partnerstvu sa ženskim romskim nevladinim organizacijama iz regije: „Bolja budućnost“- Tuzla (BiH), „Centar za romske inicijative“- Nikšić (Crna Gora), „Romski ženski centar- Bibija“- Beograd (Srbija) i „Romsko srce“- Jagodnjak (Hrvatska). Projekt, a time i konferenciju financijski  podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja