Regionalna razmjena iskustava u provedbi UN Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena


Na poziv Savjeta za ravnopravnost spolova Vlade Republike Srbije i Zavoda za ravnopravnost spolova Autonomne Pokrajine Vojvodine, predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će u Beogradu, 28. i 29. ožujka, na regionalnoj konferenciji „Izvještavanje o provedbi CEDAW-a – razmjena regionalnih iskustava“ te će održati izlaganje na temu „Nacionalno izvješće – dobre prakse i naučene lekcije“.

Konferencija je organizirana u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Razvojnim fondom Ujedinjenih naroda za žene (UNIFEM) te uz potporu Kanadske agencije za međunarodni razvoj (CIDA), s ciljem razmjene iskustava vezano za izvještavanje o provedbi UN-ove Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena (CEDAW) u zemljama u regiji, a u svrhu pripreme prvog izvješća o provedbi UN Konvencije Republike Srbije.
 
Konferenciji će nazočiti članovi/ice UN Odbora za uklanjanje diskriminacije žena, predstavnici/e mehanizama za provedbu politike ravnopravnosti spolova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova te predstavnici/e nevladinih organizacija koji/e su sudjelovali/e u izradama izvješća u sjeni.
 
Republika Hrvatska je, kao stranka UN Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena od 1991. godine, u siječnju 2005. predstavila svoje 2. i 3. periodično izvješće o provedbi Konvencije.     
 
Nacionalno izvješće-dobre prakse i naučene lekcije,
PowerPoint prezentacija

Pisane vijesti | Međunarodna suradnja