Sastanak Ureda s delegacijom Ureda pučkog pravobranitelja Republike Tadžikistan

Slika /slike/URS Slike 2023/tadžikistan.jpg

Ured za ravnopravnost spolova prihvatio je poziv Kuće ljudskih prava Zagreb koja je u suradnji s International Center for Not-For-Profit Law - ICNL organizirala studijski posjet Ureda pučkog pravobranitelja Republike Tadžikistan Republici Hrvatskoj.

U delegaciji Ureda pučkog pravobranitelja Republike Tadžikistan sudjelovao je gospodin Umed Bobozoda, pučki pravobranitelj Republike Tadžikistan, članovi Ureda pravobranitelja, predstavnik Ureda predsjednika Republike Tadžikistan, predstavnici ICNL-a (International Center for Not-For-Profit Law) te predstavnici organizacija civilnog društva.
 
Glavni cilj sastanka bila je razmjene iskustava i dobre prakse u zaštiti ljudskih prava i suzbijanju diskriminacije pri čemu su predstavnici Ureda delegaciju upoznali s institucionalnim okvirom za provođenje politika ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj, nadležnostima Ureda za ravnopravnost spolova, edukacijama koje provodi Ured u suradnji s Državnom školom za javnu upravu, prošlim kampanjama osvještavanja šire javnosti kao i sa suradnjom s organizacijama civilnog društva.
 
Nakon uvoda, članovi delegacije postavili su brojna pitanja na koja su odgovarali predstavnici Ureda. Pitanja i odgovori su se posebno fokusirali na procese donošenja zakona te načina na koji Ured intervenira u nacrte zakonodavnih i strateških akata.
 
Ispred Ureda za ravnopravnost spolova sudjelovali su Maja Sporiš, savjetnica u Uredu, Nikola Zdunić, savjetnik u Uredu i Dominik Karić, stručni suradnik u Uredu.

Pisane vijesti