Sastanak Ureda za ravnopravnost spolova i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva

Slika /slike/Tematske fotografije/Women-in-Tech.jpg

Uvodni sastanak predstavnika/ca Ureda za ravnopravnost spolova (URS) i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva (SDURDD) održan je u četvrtak 18. srpnja 2019. godine kako bi se utvrdile smjernice i međusobna suradnja u provedbi „Deklaracije o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu“.

U sklopu daljnjih aktivnosti vezanih uz Deklaraciju, Glavna uprava Europske komisije za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije (DG CNCT) pokrenula je inicijativu za osnivanjem operativne skupine nacionalnih predstavnika/ca zadužene za provedbu aktivnosti vezanih uz Deklaraciju. Cilj operativne skupine je donijeti operativni plan djelovanja tijekom sljedećih 6-12 mjeseci za provedbu djelovanja Deklaracije.

SDURDD kao nositelj provedbe Deklaracije tom je prilikom imenovao Dubravku Vukalović, višu stručnu savjetnicu u SDURDD-u za nacionalnu predstavnicu i članicu operativne skupine zadužene za provedbu aktivnosti vezanih uz Deklaraciju, dok je URS imenovao Nikolu Zdunića, stručnog suradnika u URS-u za predstavnika koji će na provedbi aktivnosti Deklaracije usko surađivati s nacionalnom predstavnicom u operativnoj skupini.

Podsjećamo da je Vlada Republike Hrvatske prihvatila Deklaraciju 2. svibnja 2019. godine.



Pisane vijesti