Savjetnik u Uredu na online raspravi

Slika /slike/URS SLIKE 2021/UPR.jpg

Savjetnik u Uredu za ravnopravnost spolova sudjelovao je u utorak 19. listopada 2021. na online raspravi koju su organizirali Kuća ljudskih prava Zagreb i Ured pučke pravobraniteljice u suradnji s Human Rights House Foundation iz Osla.

Online rasprava održana je na temu provedbe preporuka UN-ovog mehanizma Univerzalnog periodičnog pregleda (UPR) upućenih Republici Hrvatskoj u ožujku 2021. godine od strane Radne skupine unutar Vijeća za ljudska prava UN-a, a dio preporuka odnosi se i na donošenje Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova.

Savjetnik je upoznao prisutne s procesom donošenja Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova za razdoblje od 2022. do 2027. te pripadajućeg Akcijskog plana za ravnopravnost spolova za razdoblje od 2022. do 2024. godine te s posebnim ciljevima Nacionalnog i Akcijskog plana koji su sukladni s upućenim preporukama, čime Republika Hrvatska postiže dodatne napore za postizanje rodne ravnopravnosti u društvu.

 
Više o procesu donošenja Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova te pripadajućih Akcijskih planova možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti