SPLIT PRIDE 2012.

Ured za ravnopravnost spolova pruža punu podršku i podupire sva nastojanja u zagovaranju jednakosti, dostojanstva, ravnopravnosti i vidljivosti prava LGBTIQ osoba.

Želimo istaknuti značaj provođenja aktivnosti usmjerenih ka podizanju javne svijesti o neprihvatljivosti diskriminacije na osnovu spolne orijentacije te unaprjeđivanju ljudskih prava i promicanju stvaranja boljeg, tolerantnijeg i ravnopravnog društva za sve građane i građanke, bez obzira na spol, rodni identitet, izražavanje ili spolnu orijentaciju.

Također, najoštrije osuđujemo nasilje na prošlogodišnjem Split Pride-u te izražavamo žaljenje i zabrinutost  činjenicom  nasilnog manifestiranja homofobije, kao i kršenja Ustavom zagarantiranih ljudskih prava i sloboda, slobode javnog okupljanja i slobode izražavanja.

Ističemo da Zakon o ravnopravnosti spolova, kao i Zakon o suzbijanju diskriminacije zabranjuju svaki oblik diskriminacije na osnovi spolne orijentacije i rodnog identiteta te se nadamo se da će građani i građanke ovog puta dokazati prihvaćanje i poštivanje najviših demokratskih vrijednosti te doprinijeti širenju tolerancije i izgradnji boljeg i pravednijeg društva za sve građanke i građane Republike Hrvatske.

 



Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva