Sudjelovanje Hrvatske u Danu otvorenih vrata Vijeća Europe

Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH primio je poziv Vijeća Europe za sudjelovanje Republike Hrvatske u trećem tradicionalnom Danu otvorenih vrata, 17. rujna 2006. godine, kada će Vijeće Europe otvoriti prostorije sjedišta u Strasbourgu za širu javnost te informirati javnost o svojim aktivnostima, s osobitim naglaskom na predstojeću Kampanju za uklanjanje nasilja nad ženama, uključujući obiteljsko nasilje, koja će započeti 24. studenog 2006.

Aktualne i protekle kampanje Vijeća Europe i pojedinih zemalja članica za uklanjanje nasilja nad ženama bit će, između ostaloga, predstavljene i izložbom promotivnih plakata te je Vijeće Europe pozvalo sve zemlje članice da do 4. rujna 2006. dostave plakate vladinih i nevladinih organizacija izrađene za nacionalne kampanje protiv nasilja nad ženama.

Ured za ravnopravnost spolova obavijestio je udruge da raspoložive plakate na navedenu temu dostave Uredu najkasnije do 25. kolovoza, kako bismo ih pravovremeno poslale/i u sjedište Vijeća Europe te sudjelujući u izložbi ukazale/i na nastojanja Republike Hrvatske u borbi za uklanjanje nasilja nad ženama.
 
 


Pisane vijesti | Međunarodna suradnja