Sudjelovanje Ureda na 27. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

Slika /slike/URS slike 2022 Novi direktorij/soih 2022.jpg

Predstavnica Ureda sudjelovala je 24. listopada na 27. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti“, koju je organizirala Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH.

Pokroviteljstvo 27. simpozija preuzeo je Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Nakon održane komemoracije za preminulog predsjednika i utemeljitelja SOIH-a, dr. Bobuša, skup je otvorila novoizabrana predsjednica Marica Mirić, a nakon pozdravnih izlaganja, predstavljen je aktualni Nacionalni plan izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom za razdoblje od 2021. do 2027. godine s pripadajućim Akcijskim planom od 2021. do 2024. godine, odnosno predstavljen je pregled i dinamika izvršenja propisanih mjera. Također, ovom prilikom najavljena je i nova zakonska regulativa o osobnoj asistenciji i inkluzivnom dodatku.

Predstavnica Ureda naglasila je značaj sudjelovanja svih segmenata društva u implementaciji UN-ove Konvencije o pravima osoba s invaliditetom te istaknula dugogodišnju dobru suradnju Ureda i SOIH-a.
Ovaj dvodnevni Simpozij bavit će se različitim temama koje za cilj imaju poboljšanje uvjeta života i promicanje prava osoba s invaliditetom, kao što su područje rada i zapošljavanja, rehabilitacije, pristupačnosti i mnoge druge.

Pisane vijesti