Sudjelovanje Ureda na premijeri dugometražnog filmskog omnibusa „Duboki rezovi“

Slika /slike/URS slike - 2019/duboki rezovi.png

Predstavnik Ureda za ravnopravnost spolova sudjelovao je 9. travnja 2019. na filmskoj premijeri dugometražnog filmskog omnibusa „Duboki rezovi“ u kinu Kaptol Boutique Cinema, u Zagrebu. 

„Duboki rezovi“ sastoji se od tri filma.
„Trešnje“ redateljice Dubravke Turić, premijerno prikazan u programu 15 dana autora na Festivalu u Cannesu, je tragična priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu i homofobiji u društvu, „Smrt bijela kost“ režisera Filipa Mojzeša, drama s elementima horora priča je o bezazlenoj dječjoj igri koja iznenada prerasta u dramatičnu situaciju i „Predmeti koji tonu“ Filipa Peruzovića, film u kojem upoznajemo brižnog oca koji sumnja da je njegova, sad već odrasla kći žrtva obiteljskog nasilja.
Ured za ravnopravnost spolova je 2013. godine financijski podržao projekt „Duboki rezovi“ u skladu s Nacionalnom politikom za ravnopravnost spolova za razdoblje od 2011. do 2015. i aktivnostima osvještavanja šire javnosti o pojavi, problemima i načinima suzbijanja rodno uvjetovanog nasilja te u skladu s odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova.

Pisane vijesti