Svečano predstavljena Nacionalna politika za promicanje ravnopravnosti spolova

U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, u ponedjeljak je u hotelu Esplanade svečano predstavljena nova Nacionalna politika za promicanje ravnopravnosti spolova 2006. - 2010.

Uklanjanje diskriminacije žena i uspostavljanje stvarne ravnopravnosti spolova provedbom politike jednakih mogućnosti, glavni su ciljevi ovog strateškog dokumenta Vlade i Hrvatskog sabora, naglasila je predstojnica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin.

Novu Nacionalnu politiku za promicanje ravnopravnosti spolova usvojio je 13. listopada 2006. godine Hrvatski sabor.

Predstojnica Vladinog ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin ocijenila je Nacionalnu politiku kao strateški dokument jer sadrži niz obvezujućih mjera za promicanje ravnopravnosti spolova do 2010. godine i iscrpnu analizu položaja žena u hrvatskom društvu, koja ukazuje na diskriminaciju.

To se očituje u podzastupljenosti žena u političkom odlučivanju i njihovom nepovoljnom položaju na tržištu rada, rekla je koordinatorica grupe za ženska ljudska prava B.a.B.e. Sanja Sarnavka koja je pohvalila dokument i Ured za ravnopravnost spolova jer je uzeo u obzir primjedbe i prijedloge nevladinih organizacija.

Dekanica Fakulteta političkih znanosti prof.dr.sc. Smiljana Leinert Novosel ocijenila je Nacionalnu politiku kao moderan dokument kojeg se ne bi postidjele ni članice Europske unije.

Mediji prenose

Prilog sa svečane promocije Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006. - 2010. emitirat će 22. studenog slijedeće TV postaje:
Z1 - 17.45 sati
TV Pula - 19.00 sati
TV Pazin - oko 18.00 sati
TV Rijeka - 19.20 sati
TV Vinkovci - 20.20 sati
TV Zadar - 17.50 sati (repriza u 19.15 sati)
TV Slavonski brod - 19.15 sati
TV Dalmacija - 20.00 sati
TV Osijek - 19.00 sati
TV Varaždin - 18.15 sati

 



Stranica