U Parizu održan seminar „Prevladavanje jazova u istraživanjima i nedostatak podataka razlučenih prema spolu vezanih uz jednak pristup pravdi ženama“

U Organizaciji Komisije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe u Parizu je 26. i 27. lipnja održan seminar „Prevladavanje jazova u istraživanjima i nedostatak podataka razlučenih prema spolu vezanih uz jednak pristup pravdi ženama“.

 

Okvir ovog seminara temelji se na europskim i drugim međunarodnim standardima vezanim uz jednak pristup pravdi ženama, uključujući žene žrtve nasilja.

Ciljevi seminara bili su: pružiti pregled aktualnog stanja vezanog uz pristup žena pravosudnom sustavu u cjelini - u područjima građanskog, kaznenog i upravnog prava, mapirati postojeće regionalne i međunarodne standarde i inicijative vezane uz provedbu istraživanja i prikupljanje podataka u ovom području, identificirati dobre praske i politike na nacionalnim razinama, identificirati i raspraviti postojeće jazove u standardima i metodologiji vezanim uz istraživanja i podatke razlučene po spolu, uključujući potrebu za usklađivanjem tih podataka, te predložiti prijedlog potrebnih promjena/unaprjeđenja.

Na seminaru su, uz predstavnike/ce Komisije za ravnopravnost spolova i drugih tijela Vijeća Europe te drugih međunarodnih tijela i organizacija, sudjelovali i brojni predstavnici/ce akademske zajednice i neovisni stručnjaci/kinje.

Link na web stranicu seminara:

www.coe.int/equality-Paris2014



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja