Ured za ravnopravnost spolova demantirao Nacionalove navode

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc.Helena Štimac Radin uputila je demanti sa zahtjevom za ispriku glavnoj urednici Nacionala Sini Karli i novinaru Berislavu Jeliniću u svezi s neistinitim navodima o aktivnostima Ureda za ravnopravnost spolova iz članka "DORH održao HND-u lekciju iz novinarstva", objavljenom u Nacionalu 13. siječnja 2009. godine, kako slijedi:

"Poštovani gosp. Jelinić,

NacionalNastavno na  iznesene objede i neistinite informacije  koje ste u novom broju Nacionala od 13. siječnja ove godine iznijeli o  navodnoj uključenosti Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH u "slučaj Mirjane Pukanić" u svome članku  "DORH održao HND-u lekciju iz novinarstva", a sukladno zakonskim propisima, ovim putem tražimo da u sljedećem broju Nacionala, uz ispriku, objavite i sljedeći demanti Vašeg teksta:

Potpuno je netočno da je Ured za ravnopravnost spolova  Vlade RH bio uključen na bilo koji način, a pogotovo na, prema Vašim riječima,   neprimjeren  i tendenciozan način, u "slučaj Mirjane Pukanić" pa prema tome nije niti mogao nasjesti na hajke koje spominjete u tekstu.

Ured za ravnopravnost spolova nije podnosio nikakve podneske niti predstavke HND-u vezano uz navedeni slučaj niti se uključivao u medijske i druge javne rasprave o navedenome, niti su sa adrese Ureda odašiljani podnesci, prijave, komentari ili izjave o ovom slučaju. Tvrdnje koje o Uredu iznosite u svome članku potpuno su bez osnova, a s obzirom da se zalažete za savjesnost, nezlonamjernost i doraslost novinarske profesije i pripadajuće etike bilo bi za očekivati da ste prije navođenja ovih konstrukcija istražili njihovu zasnovanost."

S poštovanjem,
Mr.sc. Helena Štimac Radin, predstojnica



Pisane vijesti