V.d. ravnateljici uručena zahvalnica Saveza društava Naša djeca

Slika /slike/logo i baneri/Gradovi i općine prijatelji djece.jpg

Helena Štimac Radin danas je sudjelovala u radu tematskog savjetovanja pod nazivom „Gradovi i općine – prijatelji djece“, koje se održalo u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske u prostorijama Skupštine Grada Zagreba.

Glavna tema savjetovanja bila je u znaku UN-ove kampanje „17 globalnih ciljeva za održivi razvoj“, koju je u Hrvatskoj tijekom ove godine Savez provodio. U tu svrhu snimljen je i promotivni video-spot kampanje, kojega je i v.d. ravnateljice bila sudionica predstavljajući globalni cilj koji se koji se odnosi na rodnu ravnopravnost. Ovom prilikom v.d. ravnateljici uručena je zahvalnica za sudjelovanje u navedenoj kampanji.
Video- spot kampanje pogledajte ovdje.
 
Uz sudjelovanje djece – članova dječjih vijeća iz mnogobrojnih gradova i općina – prijatelja djece, savjetovanje je pratio i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Ured pravobraniteljice za djecu, mnoge organizacije civilnoga društva te brojni stručnjaci istaknuti u radu s djecom. Na zaključenju događanja proglašeni su novi gradovi i općine – prijatelji djece u 2016. godini.
 

Pisane vijesti