VII. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova

U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova održat će se VII. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova u petak, 29. svibnja 2015. godine u Splitu, Hotel President, Starčevićeva 1, s početkom u 10 sati.

Tema Koordinacije biti će posvećena prevenciji i suzbijanju rodno uvjetovanog nasilja, te odašiljanju jasne poruke o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama, a sastanak je jedna od aktivnosti projekta „Moj glas protiv nasilja“, odobrenog za financiranje u okviru natječaja „Podrška informacijskim i komunikacijskim aktivnostima usmjerenim na uklanjanje nasilja nad ženama" Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost - PROGRESS Europske komisije.

Pozdravnim govorima sudionicima/cama će se obratiti predstavnici/e Grada Splita, Splitsko - dalmatinske županije i Ureda državne uprave u Splitsko - dalmatinskoj županiji.

Koordinaciju će otvoriti i održati uvodno izlaganje ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin. Izlaganje o zakonodavnim promjenama o zaštiti žena od nasilja i nasilja u obitelji održati će mr.sc. Sanja Nola, pomoćnica ministra pravosuđa, dok će Marija Goatti Matijević ispred Ministarstva unutarnjih poslova-Službe za prevenciju u Uredu Glavnog ravnatelja policije predstaviti kampanju/projekt „Živim život bez nasilja“.

Uslijediti će izlaganja predstavnika/ca povjerenstava i razmjena primjera dobrih praksi u prevenciji i suzbijanju rodno uvjetovanog nasilja na lokalnoj razini.

Aktivnosti Ureda za ravnopravnost spolova u projektu „Moj glas protiv nasilja“ predstaviti će Irena Sarta, savjetnica u Uredu i koordinatorica projekta, dok će Nataša Bijelić predstaviti aktivnosti Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u projektu „Moj glas protiv nasilja".

Koordinacija će donijeti Zaključke, a u njenom radu će sudjelovati predstavnici/e županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova iz gotovo svih hrvatskih županija.

Iz medija:

TV JADRAN

Slobodna Dalmacija

HR Radio Split



Najave