Vijeće Europe predstavilo publikaciju ˝RAVNOPRAVNOST SPOLOVA I MEDIJI NA NACIONALNOJ RAZINI – ZBIRKA PRIMJERA DOBRE PRAKSE˝

Vijeće Europe ovog je mjeseca predstavilo tiskano i online izdanje publikacije “Gender Equality and the media at national level – compilation of good practices for member states”.

Promicanje i unaprjeđenje slike žena u medijima u fokusu je Vijeća Europe dugi niz godina i jedno je od prioritetnih područja djelokruga rada i aktivnosti Komisije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe.

Mediji mogu potkopati ili unaprijediti položaj žena u društvu s obzirom da igraju jednu od ključnih uloga u stvaranju društvene percepcije, mišljenja i ponašanja. Povlaštena uloga medija u borbi protiv stvaranja stereotipa otkriva različitu stvarnost žena i muškaraca te stoga mogu znatno pridonijeti u postizanju ravnopravnosti spolova.

Ova publikacija je korak naprijed u izazovu postizanja jednakosti spolova u medijima i kao takva predstavlja još jednu od aktivnosti Vijeća Europe na tom području.

Publikacija je prezentirana kao follow-up konferencije ˝Žene i mediji˝, održane u Amsterdamu 2013. godine. U njoj su sadržani primjeri dobre prakse zemalja članica Vijeća Europe, među kojima je i Hrvatska. Publikacija se, na engleskom jeziku, može preuzeti ovdje.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja