Otvoren Vox Feminae - Ladyfest Zagreb

U organizaciji udruge Prostor rodne i medijske kulture 'K-zona', od 30. rujna do 4. listopada 2009. održava se Vox Feminae – Ladyfest Zagreb, festival umjetničkog stvaralaštva žena, koji promovira u prvom redu urbanu umjetnički produkciju. Odabrani filmovi prikazivat će se u Kulturnom centru „Medika“ u Pierottijevoj 11, u Zagrebu.


Potaknute okruglim stolovima koje je u protekle dvije godine na temu vidljivosti žena u hrvatskoj kinematografiji i suzbijanja rodnih stereotipa iz hrvatske kinematografije organizirao Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, organizatorice su inicirale održavanje radnog sastanka „Ž$F“ u sklopu festivala, na kojem će sudjelovati i predstavnica Ureda za ravnopravnost spolova, s ciljem definiranja aktivnosti koje bi potaknule autorice da u većem broju prijavljuju svoje filmske projekte na za to namijenjene natječaje u Republici Hrvatskoj

Vox Feminae održava se treću godinu zaredom, a ove godine trajat će čak 5 dana. Festival nudi bogati filmski program autorica koje propituju identitete žena današnjeg doba, društvene okvire u koje su smještene te pretresaju čitav niz problema i ushita koji se mogu pronaći kod njihovih suvremenica. Radovi Mirande July, Barbare Hummer, Sadie Benning i Mie Engberg koji će biti prikazani, već se smatraju pionirskim i kultnim u svom području djelovanja.
Riječ je o festivalu kreativnosti, sveobuhvatnosti i uvažavanja, specifičnih umjetničkih i angažiranih glasova na kojemu je u odličnoj mjeri utkana informacija i zabava, a podržan je od Ministarstva kulture RH i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Sve detalje programa festivala možete pronaći na www.voxfeminae.net