Demanti priopćenja Ženske mreže i Ženske infoteke povodom pokretanja upravnog spora protiv Ureda za ravnopravnost spolova

Ured za ravnopravnost spolova odbacuje sve navode ŽMH i Ženske infoteke iznesene u njihovu priopćenju za javnost, a u kojemu se ističe da su ove udruge pokrenule pred Upravnim sudom spor protiv Ureda za ravnopravnost spolova zbog uskraćivanja informacija o kriterijima i postupcima raspodjele financijskih potpora u sklopu posljednjeg provedenog natječaja.

Upravo suprotno, Ured je još dopisom od  17. srpnja ove godine uputio direktorici Ženske infoteke, temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama, poziv da izvrši neposredan uvid u traženu natječajnu dokumentaciju čiju Vam presliku dostavljamo u prilogu. Nadalje, Ured ne izdaje rješenja s uputom o pravnom lijeku odnosno sukladno Kodeksu pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga postupak odobravanja predmetnih sredstava ne podliježe pravima provođenja upravnog postupka, a što je potvrdilo i mišljenje Središnjeg državnog ureda za upravu u ovom predmetu. Temeljem navedenog navodi ovih udruga ne zasnivaju se na pozitivnim činjenicama, a višemjesečna klevetnička kampanja koja se povodom ovog predmeta vodi protiv Ureda za ravnopravnost spolova kulminirala je u njihovu posljednjem priopćenju i neskrivenim politiziranjem koje ovaj slučaj situira izravno u kontekst aktualne  predizborne kampanje.

Poziv za uvid u natječajnu dokumentaciju od 17. srpnja 2007.

 
 
 


Pisane vijesti