JAVNI NATJEČAJ za administrativnog/u tajnika/tajnicu

Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske raspisuje JAVNI NATJEČAJ za radno mjesto administrativni tajnik/tajnica - 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme. 


Traženi uvjeti: srednja stručna sprema društvenog smjera, 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit, znanje engleskog jezika, znanje rada na računalu.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 39/08.

Na temelju članka 45. stavka 1. i članka 47. stavak 3. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine, broj 92/05, 107/07 i 27/08) i članaka 3. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, broj 8/06, 8/07 i 13/08), Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske raspisuje

JAVNI NATJEČAJ
za prijam u državnu službu u

URED ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE
– administrativni tajnik/tajnica – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme, uz probni rad od 6 mjeseci

Traženi uvjeti:
– SSS društvenog smjera
– 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
– položen državni stručni ispit
– znanje engleskog jezika
– znanje rada na računalu.


Osim navedenih uvjeta kandidati/kandidatkinje moraju ispunjavati i uvjete iz članka 48. Zakona o državnim službenicima.

Ako kandidati/kandidatkinje ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju pod istim uvjetima na temelju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i Zakona o pravima hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te po drugim posebnim zakonima, dužni su priložiti original rješenja ili potvrde o priznatom statusu odnosno dužni su pozvati se na to pravo prednosti.

Kandidati se primaju u državnu službu uz obvezni probni rad od šest mjeseci.

Uz prijavu kandidati/kandidatkinje su dužni priložiti:
životopis
dokaz o stečenoj stručnoj spremi
dokaz o državljanstvu
preslik radne knjižice
uvjerenje o položenome državnom stručnom ispitu.


U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.

Natjecati se mogu i kandidati/kandidatkinje koji nemaju položen državni stručni ispit, a dužni su ga položiti na temelju članka 56. stavak 1. Zakona o državnim službenicima, najkasnije u roku od šest mjeseci od isteka probnog rada.

Stručne i opće sposobnosti kandidata/kandidatkinja za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta testirat će se sukladno odredbama članka 10. stavka 2. i članka 11. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine, broj 8/06, 8/07 i 13/08). Listu kandidata/kandidatkinja koji ispunjavaju formalne uvjete propisane javnim natječajem utvrđuje Komisija za provedbu javnog natječaja.

Opis poslova radnih mjesta za koje je raspisan javni natječaj te način na koji će se testirati kandidati i iz kojeg područja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata/kandidatkinja za testiranje, objavit će se na web-stranici Središnjega državnog ureda za upravu (www.uprava.hr) i na web-stranici Ureda za ravnopravnost spolova (www.ured-ravnopravnost.hr). Na web-stranici Središnjeg državnog ureda za upravu te na web-stranici i na oglasnoj ploči Ureda za ravnopravnost spolova bit će objavljeno vrijeme održavanja testiranja najmanje osam dana prije testiranja.

Plaća radnog mjesta za koje se vrši prijam utvrđena je člankom 144. Zakona o državnim službenicima i Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi (Narodne novine, broj 37/01, 38/01, 71/01, 89/01, 112/01, 7/02, 17/03, 21/04, 25/04, 66/05, 131/05, 11/97, 47/07 i 109/07). Podaci o plaći radnog mjesta za koje se vrši prijam nalaze se na web-stranici Narodnih novina (www.nn.hr).

Prijave se podnose u roku od 8 dana od objave u Narodnim novinama na adresu: Vlada Republike Hrvatske, Ured za ravnopravnost spolova, Mesnička 23, Zagreb (s naznakom: »Za javni natječaj«).

Zakašnjele prijave neće se razmatrati.

O rezultatima natječaja kandidati/kandidatkinje će biti izviješteni u zakonskom roku.

Vlada Republike Hrvatske Ured za ravnopravnost spolova
 



Pisane vijesti