NACIONALNA STRATEŠKA RADIONICA INICIJATIVE ŽENA U RURALNOM RAZVOJU RH (WORD)

U okviru projektaSEE WoRD – Women in Rural Development Network / Žene Jugoistočne Europe u mreži za ruralni razvoj“, u organizaciji Regionalnog centra za jednakost spolova održat će se Nacionalna strateška radionica inicijative žena u ruralnom razvoju RH (WoRD) od 19. do 21. listopada u Otočcu. Ured za ravnopravnost spolova financijski je podupro održavanje radionice.

Projekt SEE WORD- „Žene Jugoistočne Europe u Mreži za ruralni razvoj“ financiran je od strane Europske unije, s ciljem doprinosa poboljšanju sudjelovanja žena u ruralnom razvoju i osnaženju ruralnih žena u 7 zemalja JI Europe (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Srbija) te osnivanja Nacionalne inicijative žena u ruralnom razvoju RH, a u čijim aktivnostima je sudjelovao i Ured za ravnopravnost spolova.

Na Nacionalnoj strateškoj radionici, koja je rezultat održanih više od 20 lokalnih sastanaka po županijama, sudjelovat će predstavnici/e tijela državne uprave, Ureda za ravnopravnost spolova, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, LAG-ova, udruga i zadruga, OPG-ova, obrta i poduzeća, kao i žene iz ruralnih područja svih županija.



Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva