Održan sastanak Radne skupine za praćenje provedbe Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

Slika /slike/Slike 2014-2016/Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja.jpg
Na sastanku Radne skupine za praćenje provedbe Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja održanom 8. veljače 2017. godine u Uredu za ravnopravnost splova Vlade RH raspravljeni su prijedlozi tijela državne uprave vezani uz aktualni Protokol sa svrhom njegovih izmjena i nadopuna. U radu su aktivno sudjelovale članice Radne skupine - predstavnice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ženske sobe – Centra za seksualna prava i Ureda Vlade RH za ravnopravnost spolova.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, između ostaloga, obvezalo se razmotriti mogućnost širenja opsega privremenog smještaja u kriznim situacijama žrtava seksualnog nasilja i na osobe koje su žrtve seksualnog nasilja izvan obitelji.
Ministarstvo zdravstva razmotrit će mogućnosti za rješavanje problematike ginekoloških pregleda za djevojčice mlađe od 15 godina, kao i dodatne izobrazbe specijalista/ica psihijatrije za rad sa žrtvama seksualnog nasilja.
Ministarstvo pravosuđa preuzelo je zadaću usklađivanja teksta Protokola sa Nacrtom prijedloga Zakona o kaznenom postupku, koji je trenutno u izradi.
Na sljedećem sastanku Radne skupine planiranom za početak ožujka implementirat će se prijedlozi članova/ica Radne skupine.
 
Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja





 

Pisane vijesti