Seminari za županijska povjerenstva za ravnopravnost spolova “Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike”

  • Slika /slike/Projekt Podrška ravnopravnosti spolova/Zagreb seminar naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U prostorijama Ministarstva vanjskih i europskih poslova održan je 14. veljače prvi od četiri planirana jednodnevna seminara za članove i članice županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

Seminari su organizirani u okviru twinning projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“ financiranog iz sredstava EU, a kojeg Ured za ravnopravnost spolova provodi u partnerstvu s Institutom za zdravstvo i socijalnu skrb Finske. Cilj seminara je jačanje kapaciteta članova i članica županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova za uključivanje perspektive ravnopravnosti građana i građanki u donošenju odluka te jačanje radno-savjetodavne uloge povjerenstava u radu županijskih skupština.
Voditeljice seminara su finske stručnjakinje Hanna Onwen-Huma i Annamari Asikainen.

Seminaru u Zagrebu je nazočilo 42 osobe iz  Bjelovarsko-bilogorskog, Koprivničko-križevačkog, Međimurskog, Varaždinskog, Zagrebačkog županijskog povjerenstva, povjerenstva Grada Zagreba, predstavnici/e organizacija civilnog društva te djelatnici/ce županija i Grada Zagreba. Uz predavanja finskih stručnjakinja, polaznici/e su imali/e priliku raditi na praktičnim zadacima u manjim skupinama te se aktivno uključiti u raspravu na temu procesa i metodologije uključivanja perspektive ravnopravnosti spolova u rad na lokalnim razinama. Evaluacija je  pokazala visok stupanj zadovoljstva sadržajem i kvalitetom seminara.


Opširnije o twinning projektu "Podrška ravnopravnosti spolova"





 

Pisane vijesti | Projekt "Podrška ravnopravnosti spolova"