Održano svečano obilježavanje završetka ciklusa treninga “Antidiskriminacija, ravnopravnost spolova i primjena Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom u ESI fondovima“

Slika /slike/Tematske fotografije/shutterstock_176740061.jpg
U Kući Europe održano je 2. veljače 2017. godine svečano obilježavanje završetka ciklusa treninga “Antidiskriminacija, ravnopravnost spolova i primjena Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom u ESI fondovima“. Tom prilikom, pomoćnica ravnateljice Gordana Obradović Dragišić održala je izlaganje, u kojem je naglasila važnost provedbe ovakvih radionica za sve koji rade na ESI fondovima kao i svih ostalih koji su uključeni u izradu zakona, programa, strategija i politika, s ciljem ostvarenja ravnopravnosti spolova.
 
Provedba radionica počela je u prosincu 2015. godine te je nastavljena u 2016. godini. Ukupno je održano 27 radionica te je educirano gotovo tisuću zaposlenika/ca koji sudjeluju u upravljanju i nadzoru ESI fondova.
 
Radionice su pripremljene i provedene kao dio aktivnosti koje su bile nužne za ispunjavanje uvjeta za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda, Europskog poljoprivrednog fonda, odnosno provedbu aktivnosti predviđene u Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.
 
 
 
 

Pisane vijesti