ODRŽANA POLUDNEVNA RADIONICA ˝RODNO UVJETOVANO NASILJE˝

U okviru projekta "Moj glas protiv nasilja" Ženska soba – Centar za seksualna prava održala je poludnevnu radionicu za mlade nezaposlene žene 11. listopada, 2014. godine. Poludnevnu radionicu vodile su članice Ženske sobe, Antonija Hojt Ilić, prof. soc. pedagogije i Paula Zore, prof. komparativne književnosti i povijesti. Radionica je održana u prostorima Ženske sobe u Zagrebu.

Nakon predstavljanja rada Ženske sobe te predstavljanja sudionica poludnevne radionice, Antonija Hojt Ilić prisutnima je prezentirala problematiku rodno uvjetovanog nasilja. Sudionice su upoznate s oblicima rodno uvjetovanog nasilja s naglaskom na oblike seksualnog nasilja. U drugom dijelu poludnevne radionice sudionice su upoznate s mitovima i predrasudama o rodno uvjetovanom nasilju pri čemu su kroz vježbu o navedenoj problematici osvijestile predrasude vezane uz nasilje protiv žena. U posljednjem dijelu radionice, sudionicama je predstavljen “Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja” pri čemu su kroz vježbu o protokolu osvijestile obveze nadležnih institucija u području seksualnog nasilja.

Poludnevna radionica sastavni je dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja” koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – Progress). Ženska soba i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje partnerske su organizacije na projektu “Moj glas protiv nasilja”.



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"