Pilot projekt za razvoj indikatora za mjerenje implementacije Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini

Vijeće europskih općina i regija (CEMR) u suradnji sa ICF GHK Consulting i Basque County University provodi Pilot projekt za razvoj indikatora za mjerenje implementacije Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini, a pridružila mu se i Hrvatska zajednica županija. Nacionalnom koordinatoricom za provedbu projekta u rujnu 2014. godine imenovana je Renata Skoko, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i opće poslove u Varaždinskoj županiji.

Ovaj dvogodišnji projekt implementira se od siječnja 2014. godine, a njegov cilj je razvoj znanstvenih indikatora koji će omogućiti praćenje i mjerenje implementacije Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini, praćenje implementacije Povelje populariziranjem indikatora u potpisnicama te razvoj „alata” koji bi potpisnicama omogućio korištenje kao i samo vrednovanje indikatora, a koji će se razviti u projektu.

Do siječnja 2015. u Republici Hrvatskoj Povelju su potpisali samo gradovi Opatija, Delnice i Solin.

Opširnije o projektu

www.charter-equality.eu

Kontakt:

Renata Skoko, univ.spec.admin.publ., mag.iur.

Varaždinska županija

Franjevački trg 7.

042/390-554

renata.skoko@vzz.hr



Pisane vijesti