Ravnateljica na sastanku Skupine visoke za razine za uvođenje rodno osviještene politike EK

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na sastanku Skupine visoke za razine za uvođenje rodno osviještene politike Europske komisije koja se u okviru latvijskog predsjedanja Vijećem EU održava u Rigi 22.-23. siječnja 2015.

Na sastanku će, između ostalog, biti riječi o ravnopravnosti spolova u globalnom kontekstu i situaciji s pripremama za Peking +20 i strateškom pristupu EU za sudjelovanje na 59. sjednici Komisije za status žena UN-a, kao i o ravnopravnosti spolova u kontekstu Strategije Europa 2020.

Ostale teme uključuju raspravu o ravnopravnosti spolova vezano za Strategiju za ravnopravnost između žena i muškaraca nakon 2015. godine, borbu protiv nasilja nad ženama i Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te usklađivanje privatnih i poslovnih obveza. Članovi/ce će raspravljati i o strateškom planiranju i implementaciji ravnopravnost spolova u Program za prava, jednakost i građanstvo (REC Programme), kao i o Programu razmjene dobrih praksi.



Pisane vijesti | Sudjelovanje Ureda u aktivnostima EU