Predstavnik Ureda na 60. sastanku Savjetodavnog odbora za jednake mogućnosti žena i muškaraca EK

Slika /slike/Tematske fotografije/shutterstock_110315702.jpg

Dana 31. svibnja 2023. godine održan je 60.  sastanak Savjetodavnog odbora za jednake mogućnosti za žene i muškarce Europske komisije, a ispred Ureda za ravnopravnost spolova sastanku je uživo u Bruxellesu prisustvovao zamjenik članice Savjetodavnog odbora.

Točke dnevnog reda sastanka ticale su se napretka na razini EU u području ravnopravnosti spolova od posljednjeg sastanka Savjetodavnog odbora, prezentacije upitnika o o rodnom jazu u neplaćenoj skrbi od strane EIGE-a, prezentacije mišljenja Savjetodavnog odbora iz 2023. godine, rasprave o radnom programu Savjetodavnog odbora u 2024. te informacija o aktivnostima vezanim uz ravnopravnost spolova koje provode i koje će se provoditi predsjedavajuće Vijećem EU u narednom razdoblju.

Predstavnik Ureda i zamjenik članice informirao je prisutne članove Savjetodavnog odbora o nedavnim događanjima oko ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj. Vlada RH je 9. ožujka usvojila Nacionalni plan za ravnopravnost spolova do 2027. godine te pripadajući Akcijski plan do 2024. godine. Uz to, Ured je pokrenuo javno savjetovanje s nacrtom trećeg izdanja Protokola o suzbijanju seksualnog nasilja čije se donošenje očekuje uskoro.

Pisane vijesti | Sudjelovanje Ureda u aktivnostima EU