Ravnateljica na skupu "Ratificirajmo Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je danas na Skupu Ratificirajmo Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obiteljii te je održala pozdravni govor.

Skup je povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena održan u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH i Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom - POSI u prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu.

Ravnateljica Ureda je u svom izlaganju izrazila potporu inicijativama zagovaranja ratifikacije Istanbulske konvencije, naglasila važnost ovog dokumenta koji prepoznaje rodno uvjetovano nasilje kao posljedicu nejednakosti žena i muškaraca te istaknula svrhu Konvencije - doprinos suzbijanju svih oblika diskriminacije žena i promicanje pune ravnopravnosti žena i muškaraca, uz osnaživanje žena. Ujedno je prenijela sudionicima/cama događanja informaciju o predstojećim inicijativama Ureda za ravnopravnost spolova vezanim uz osnivanje multiresorne radne skupine čija će zadaća biti sastavljanje nacrta nove Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, za razdoblje od 2016. do 2020. godine, te pozvala predstavnike/ce Zajednice Saveza osoba s invaliditetom na sudjelovanje u njenom članstvu, s ciljem predlaganja mjera i aktivnosti za unaprjeđenje položaja žena s invaliditetom.

Iz medija:

www.ezadar.hr - Žene s invaliditetom su dvostruko diskriminirane

www.narod.hr - Žene s invaliditetom su dvostruko diskriminirane

www.civilnodrustvo.hr - Dvostruko diskriminirane

www.hkr.hr - Ženama s invaliditetom treba podrška društva

www.in-portal.hr - Anka Slonjšak: Žene s invaliditetom višestruko su diskriminirane

www.posi.hr - Obilježen Međunarodni dan žena- Jesmo li svjesne svojih mogućnosti?



Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva