Ravnateljica primila predstavnike K-zone i BRIDA

Slika /slike/logo i baneri/LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu.jpg

Danas je ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održala sastanak sa predstavnicima udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona i BRID – Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju vezano uz projekt „LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu“.

Predstavnici udruga upoznali su ravnateljicu Ureda sa projektnim aktivnostima te je dogovorena suradnja na projektu.

„LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu“ projekt je kojeg zajednički provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, BRID – Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Udruga Zora te Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugama Zagreb Pride i Trans Aid. Projekt traje 18 mjeseci (od studenog 2015. do svibnja 2017.) a cilj mu je ojačati kapacitete udruga za ljudska i radnička prava po pitanju diskriminacije LGBTI osoba na osnovi rodnog identiteta, rodnog izričaja i spolne orijentacije na radnom mjestu. 

Projekt će uključivati mnoge aktivnosti od kojih su neki implementacija edukacijskog i volonterskog programa za studente/ice, istraživanje među LGBTI populacijom o diskriminaciji na radnom mjestu, istraživanje o uključivosti poslodavaca spram LGBTI populacije i drugih manjinskih skupina, radne grupe s predstavnicima/cama sindikata s ciljem poboljšanja kolektivnih ugovora, više panela i okruglih stolova, kao i izradu indeksa ravnopravnosti na osnovu kojeg ćemo na kraju projekta nagraditi najinkluzivnije poslodavce.
 

Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva