Ravnateljica Ureda na izboru za „Ženu godine 2019.“ časopisa ZAPOSLENA

Slika /slike/URS slike - 2019/žena godine 2019 2.jpg

Ravnateljica Ureda mr. sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na izboru za „Ženu godine“ koji se u organizaciji časopisa ZAPOSLENA održao u utorak, 16. srpnja u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Ravnateljica Ureda mr. sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na izboru za „Ženu godine“ koji se u organizaciji časopisa ZAPOSLENA održao u utorak, 16. srpnja u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Stručni žiri „Žena godine za 2019.“ izabrao je jednu od prvih magistrica na području odnosa s javnošću u Hrvatskoj i trenutnu direktoricu korporativnih komunikacija Hrvatskog telekoma, Ninu Išek Međugorac. Za titulu „Žena godine za 2019.“ bile su nominirane diplomirana ekonomistica Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica Zlatara, Ivana Paradžiković, voditeljica i urednica istraživačke emisije Provjereno", te magistrica medicine Ana Barić.

Ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića mr. sc. Helena Štimac Radin u svom je pozdravnom govoru čestitala svim kandidatkinjama, sudionicama i sudionicima, podržavateljicama i podržavateljima projekta „Žena godine“, te posebno Ani Gruden, glavnoj urednici časopisa Zaposlena i organizatorici izbora za Ženu godine. Tradicija i značaj održavanja ove manifestacije vrlo je važna za afirmaciju uspješnih žena u području kulture, umjetnosti, politike, znanosti i gospodarstva zbog čega Ured za ravnopravnost spolova ovom projektu daje potporu već dugi niz godina. Ravnateljica je istaknula važnost podrške i uključivanja žena i muškaraca u napore za ostvarivanje ravnopravnosti spolova, te potrebu prepoznavanja da puna ravnopravnost spolova dovodi do općeg napretka u društvu. Upozorila je i da se pozitivne promjene u području ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj, ali i šire događaju presporo, da su žene i dalje u lošijem položaju i diskriminirane u odnosu na muškarce. Naglasila je i ulogu medija u daljnjem promoviranju i podršci ravnopravnosti spolova, te zaključila da za postizanje brže ravnopravnosti spolova svi zajedno moramo biti brži, uporniji i udruženiji.


https://www.tportal.hr/biznis/clanak/zena-godine-je-nina-isek-medugorac-direktorica-korporativnih-komunikacija-hrvatskog-telekoma-20190717
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/nina-isek-medjugorac-proglasena-zenom-godine---568503.html
http://www.poslovni.hr/karijere/zena-godine-je-nina-isek-meugorac-355473



Pisane vijesti