Sastanak sa Središnjim državnim uredom za šport

Slika /slike/Tematske fotografije/Djeca sport.jpeg

Stručni suradnik u Uredu za ravnopravnost spolova sudjelovao je na sastanku sa suradnicama Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ), te predstavnicima Ministarstva pravosuđa, Ministarstva unutarnjih poslova i Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba povodom pokretanja kampanje Vijeća Europe - „Start to talk“.

SDUŠ je izvijestio o pokretanju kampanje na nacionalnoj razini s ciljem zaustavljanja seksualnog zlostavljanja djece u sportu, po uzoru na postojeću kampanju Vijeća Europe – „Start to talk“. Kampanja će sadržavati prevedene video i radio jinglove Vijeća Europe, te će se tiskati priručnik u svrhu informiranja javnosti o seksualnom zlostavljanju djece u sportu.

Službeni početak kampanje obilježio bi se na konferenciji koju će SDUŠ organizirati 13. prosinca 2019. u Zagrebu. Tema konferencije bit će poduzimanje konkretnih mjera za sprječavanje i reagiranje na zlostavljanje djece u sustavu sporta, na kojoj će sudjelovati stručnjaci i stručnjakinje iz Republike Hrvatske i Vijeća Europe.
 
Ured za ravnopravnost spolova je podržao kampanju, te izrazio spremnost da se kao partner pridruži aktivnostima njene provedbe. Predloženo je i da Ured doprinese sadržaju kampanje na način da pošalje zakonske i podzakonske reference u nadležnosti Ureda vezanih uz borbu protiv seksualnog nasilja.
 

Pisane vijesti