Ured predstavio projekt ˝Moj glas protiv nasilja˝

Jučer je u organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova u Kući Europe održano predstavljanje projekta ˝Moj glas protiv nasilja˝ i promocija tv spota ˝Prašina˝.

 

Predstavljanje je otvorila ravnateljica Ureda, mr.sc. Helena Štimac Radin koja je opisala ulogu i projektne aktivnosti. Projekt je sufinanciran od Programa Europske unije za zapošljavanje i socijalnu solidarnost "Progress" u vrijednosti od 161.385,68 eura. Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te Ženskom sobom – Centar za seksualno nasilje.

Ravnateljica je naglasila kako je jedan od najvažnijih ciljeva ovog projekta postizanje nulte tolerancije na nasilje nad ženama, koje je zasigurno najteži oblik kršenja ljudskih prava žena, a stoga i glavni pokazatelj nepovoljnijeg položaja žena u društvu.

Svoje aktivnosti u projektu predstavile su i predstavnice partnerskih organizacija. Nataša Bijelić iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) istaknula je da su prva udruga u Hrvatskoj koja se počela baviti problemom nasilja u adolescentskim vezama te upoznala prisutne s projektnim aktivnostima, koje su usko vezane uz edukaciju i seminare za nastavnike/ce, kako bi se među mladima podigla razina svijesti o ostalim oblicima nasilja, osim onog fizičkog.

Paula Zore iz Ženske sobe – Centra za seksualno nasilje napomenula je kako je važno povećati razinu znanja o seksualnom nasilju kao i stvaranje okvira podrške, osobito u primjeni Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja te će se zbog toga organizirati edukacije i seminari za osobe koje će raditi na neposrednoj primjeni istog u različitim gradovima diljem Hrvatske.

Na kraju je premijerno prikazan tv spot, jedan od ključnih elemenata kampanje Ureda za ravnopravnost spolova protiv nasilja nad ženama, koji sadrži poruku da se nasilje nad ženama ne smije ˝pomesti˝ pod tepih, a kada je ono već prepoznato poziva građane/ke da ga ne toleriraju i ne prihvaćaju. Spot je nastao u produkciji ˝Videovrpce &td˝ po scenariju Željke Malinove, u režiji Matea T. Klarića.

Pogledajte TV spot "Prašina"

PP prezentacija projekta "Moj glas protiv nasilja"

Iz medija:

vlada.hr

HRT 4 - Govornica

Nova TV

Jabuka TV

hrt.hr

dnevnik.hr

Jutarnji list

prs.hr

blog.vecernji.hr

index.hr

ezadar.hr

narod.hr

najvesti.com

Radio 101

HR1

Radio Zlatar



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"