Ured za ravnopravnost spolova u Tematskoj mreži za rodno osviještenu politiku europskog instituta za ravnopravnost spolova

Ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na 4. sastanku Tematske mreže za rodno osviještenu politiku, koji će se održati 20.-21. rujna 2012. godine u Vilniusu, u organizaciji Europskog instituta za  ravnopravnost spolova (EIGE).

Tematska mreža za rodno osviještenu politiku osnovana je 2010. godine, s ciljem  uvođenje rodne dimenzije u sve politike i programe na razini Europske unije i država članica.

Članovi i članice mreže periodički se sastaju kako bi djelovali s ciljem učinkovite procjene utjecaja rodne dimenzije na politike, nastavili razvijati modele prikupljanja statističkih podataka segregiranih po spolu, uz pomoć uspostavljenih indikatora mjerili postignuti napredak na području, kao i razvijali daljnju rodnu ekspertizu. Sastanci Tematske mreže prilika su i za razmjenu iskustava i dobre prakse na području Europske unije.

Program



Pisane vijesti | Suradnja Ureda s EIGE-om