VI. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova

U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova održat će se VI. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova u petak, 5. prosinca 2014. godine u Zagrebu, Hotel Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1, Dvorana ban Frankopan, s početkom u 10 sati.

Sastanak Koordinacije županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova saziva se s ciljem unaprjeđivanja i razmjene informacija i primjera dobre prakse u provedbi politike ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini uključujući predstavljanje provedbe županijskih akcijskih planova za provedbu Nacionalne politike za ravnopravnost spolova 2011. – 2015.

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održati će uvodno izlaganje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini i ulozi županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

Na dnevnom redu je i predstavljanje projekta „Moj glas protiv nasilja“, sufinanciran od Europske komisije kojeg Ured za ravnopravnost spolova provodi u partnerstvu s udrugama Ženska soba - Centar za seksualna prava i CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba.

Dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora gđa Morana Paliković Gruden održati će izlaganje o ravnopravnosti spolova u sportu.

Koordinacija će donijeti Zaključke, a u njenom radu će sudjelovati predstavnici/e županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova iz gotovo svih hrvatskih županija.

Dnevni red



Najave