2. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova

U petak, 28. rujna 2007. godine u dvorani Centrum Hotela Dubrovnik u Zagrebu, Gajeva 1, održat će se 2. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.


Sastanak 2. Koordinacije županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova sazvan je temeljem obveza u provedbi Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006. - 2010. godine s ciljem unaprjeđivanja i razmjene informacija i primjera dobre prakse u provedbi politike ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini. U radu Koordinacije sudjelovat će predstavnici/e  županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova iz gotovo svih hrvatskih županija, a uz predstavljanje rezultata istraživanja „Jednake mogućnosti na tržištu rada“ nevladine udruge Cesi i  međunarodnog projekta mediteranskih zemalja „Provođenje politike ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini“  u kojemu sudjeluje Ured za ravnopravnost spolova - predviđeno je i usvajanje zaključaka Koordinacije o  uravnoteženoj zastupljenosti muškaraca i žena na izbornim listama  s obzirom na održavanje parlamentarnih izbora u studenome 2007. godine, a sukladno postojećim zakonskim propisima.

Pored predstavnika/ca županijskih povjerenstava koji će predstaviti svoj dosadašnji rad, učesnici će imati priliku čuti i izlaganja predstojnice Vladinog ureda za ravnopravnost spolova mr. sc. Helene Šimac Radin, asistentice na Katedri za europsko javno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu mr. sc. Snježane Vasiljević, te voditeljice projekta "Unapređenje pravnog i institucionalnog okvira za postizanje rodne jednakosti" udruge CESI gđe. Anamarije Gospočić.

Dnevni red 2. Koordinacije županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova



Najave