U Beču održana 2. Konferencija o politikama jednakosti za muškarce

Na konferenciji  o politikama za muškarce u kontekstu ravnopravnosti spolova, održanoj u Beču 6. i 7.  listopada sudjelovala je pomoćnica ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Ina Volmut.

Drugu po redu konferenciju na ovu temu organizirali su Federalno ministarstvo rada, socijalne politike i zaštite potrošača Republike Austrije i Federalnog ministarstva za obitelj, starije osobe, žene i mlade Savezne Republike Njemačke, uz potporu luksemburškog Ministarstva za jednake mogućnosti.

Tijekom dvodnevne konferencije četiri stotine  predstavnika/ca organizacija civilnog društva, državnih tijela i akademske zajednice iz 11 zemalja imalo je prilike čuti izlaganja ukupno četrdesetak panelista i aktivno raspravljati o novim muškim ulogama u kontekstu zaposlenosti i poslovnih obveza i obitelji, podjeli kućanskih obveza i brige za djecu i starije članove obitelji, kao i o izborima u obrazovanju i odabiru karijere kroz prizmu roda.

Predstavljeni su i brojni primjeri dobre prakse za uvođenje politika jednakosti usmjerenih ka muškarcima s ciljem postizanja veće ravnopravnosti među spolovima kao i rezultati pilot projekata i istraživanja.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja