Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije će s gradskim povjerenstvima gradova Čakovec, Mursko Središće i Prelog i s općinskim povjerenstvima općina Nedelišće, Sveti Martin na Muri, Belica i Dekanovec i ostalim dionicima akcije obilježiti Međunarodni dana borbe protiv nasilja nad ženama (25. studeni).

U subotu 28. 11. 2015. godine u Čakovcu, Murskom Središću, Prelogu, Nedelišću, Svetom Martinu na Muri, Belici i Dekanovcu postaviti će štand i prolaznicima/cama dijeliti prigodni letak izrađen povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama s ciljem ukazivanja na problem obiteljskog nasilja, tj. nasilja nad ženama.

Također, u zgradi Scheier u Čakovcu u subotu 28. 11. 2015. godine s početkom u 12,00 sati održat će se tribina vezana uz obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na temu NASILJA. Tribini će uz predstavnike nadležnih institucija koje moraju reagirati po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji nazočiti i Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost splova, Nansi Tireli, predsjednica Saborskog odbora za ravnopravnost spolova u dosadašnjem sazivu, mr. sc. Iva Prpić, pomoćnica ministrice pri Ministarstvu socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.