Sastanak Koordinacije tijela i drugih čimbenika obveznih za postupanje po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji Međimurske županije

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije i Društvo socijalnih radnika Međimurja, povodom 25. studenog - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, održalo je u utorak 25. studenog 2014. godine sastanak Koordinacije tijela i drugih čimbenika obveznih za postupanje po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji Međimurske županije.

Sudionici su prvo bili upoznati sa psihosocijalnim tretmanom počinitelja nasilja u obitelji kao jednoj od najefikasnijih mjera sekundarne prevencije, zakonskom regulativom te uvjetima za uključenje počinitelja u tretman. Nadalje, analizirali su se podaci o broju prijava nasilja u obitelji i smještaju žrtava obiteljskog nasilja u „sigurne kuće“, raspravljalo se o poteškoćama pri prepoznavanju i definiranju nasilja u obitelji kao i poteškoćama pri provedbi Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji.

Na sastanku je dogovorena daljnja suradnja nadležnih tijela koji su dužni postupati po Protokolu te se istakla potreba održavanja takvih sastanaka.

Više: http://www.emedjimurje.hr/opcenito/najveci-problem-je-da-zene-ne-optuzuju-pocinitelja-vec-okolinu