Održana konferencija ženskog poduzetništva „Žene mogu, žene hoće!“

Danas je u Vukovaru u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko – srijemske županije održana konferencija ženskog poduzetništva pod nazivom „Žene mogu, žene hoće!“.

Na konferenciji je predstavljena nova Strategija ženskog poduzetništva Republike Hrvatske 2014. – 2020.  s naglaskom na njenu implementaciju na prostoru najistočnije županije. Strategiju je predstavila Mary Ann Rukavina Cipetić, izvršna direktorica GTF Regionalnog centra za jednakost spolova, koja je istaknula kako žene u Hrvatskoj drže jednu trećinu ukupnog poduzetništva i u ovim se kriznim godinama iskristaliziralo da manje propadaju poduzeća i obrti kojima upravljaju žene nego muškarci, jer su žene kod donošenja poslovnih odluka odgovornije i opreznije.

 

Također, na konferencije je predsjednica županijske komore Vukovar, Vinka Ivanković predstavila ulogu Hrvatske gospodarske komore u jačanju ženskog poduzetništva, a predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar, Jasna Kolar je predstavila paket mjera za žene kojeg nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Uz brojne poduzetnice koje su danas nazočile konferenciji, predstavile su se i nekoliko poduzetnica kao dobri primjeri ženskog poduzetništva u Vukovarsko – srijemskoj županiji, koje su predstavile svoje prve korake u poduzetništvu, poteškoće s kojima su se susretale u poslovanju, mjerama koje su koristile i na kraju su zaključile kako je upravo jaka volja ona koja ih vodi u njihovom poslovanju i ne dopušta da odustanu.

www.vusz.hr