"Slivanjke" jedinstvene u županiji

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije, koju je predvodila predsjednica Ivanka Boban-Luetić, zajedno sa članovima Mirjanom Marojević, Elom Nosić i dr.Antom Nosićem, boravila je u utorak poslijepodne u Slivnu.

Razlog posjeta udruzi žena Slivanjka iz najistočnijeg sela Imotske krajine, bila je treća obljetnica rada te jedine udruge žena u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kao i otvaranje novih prostorija udruge u Osnovnoj školi Slivno. Prisjetimo se, Branka Barić, rođena Slivanjka, nakon više od dva desetljeća rada u New Yorku, vratila se prije nekoliko godina u rodni kraj. Poduzetna i pametna, nije mogla mirovati pa je zajedno sa svojim susjedama utemeljila prvu udrugu žena s ciljem pružanja humanitarne pomoći svojim starijim suseljanima, ali i organizacijom kulturno zabavnih manifestacija, očuvanja baštinskog naslijeđa Slivna.

SDŽ„Nakon pune tri godine vašeg plemenitog volonterskog rada, mogu u ime Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova, istaknuti zahvalnost, što ste cijelo ovo vrijeme ispunili odgovornu zadaću, dajući primjer svima u našoj županiji, kako se voli svoje selo i kako se može i u malim mjestima raditi velike stvari“, izjavila je otvarajući zajednički sastanak povjerenstva i članica udruge Slivanjka, Ivanka Boban Luetić. Rad udruge pohvalili su i dr. Ante Nosić, obećavši i daljnju pomoć županije. „Hvala svima, ponajviše mojim sumještankama, pa našoj županiji, brojnim donatorima, koji su prepoznali naš rad. Sve to nam daje snage da ustrajemo u našem radu, a otvaranje novih prostorija, još će nam više dati elana „, riječi su Branke Barić predsjednice udruge. Treba spomenuti da je udruga Slivanjka ove godine drugi put za redom organizirala i tradicionalni ganga-fest, na kojem je bilo više od tri tisuće posjetitelja.

Radio Imotski