Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen medijskim gostovanjem predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova OBŽ

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije Silvija Dološić povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama gostovala je u emisiji ''Svjetlo razuma'' na radio Baranji.

Govorila je što to obiteljsko nasilje, kako se zaštiti te koja je uloga i važnost ratifikacije Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama u Hrvatskoj. Istaknula je da 22. siječnja 2013. godine, Hrvatska postala 26. članica Vijeća Europe koja je potpisala Konvenciju o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja. Konvencija prepoznaje da je nasilje nad ženama ozbiljno kršenje ljudskih prava i predstavlja oblik diskriminacije. Cilj Konvencije je suzbiti sve oblike nasilja i diskriminacije, promoviranje rodne ravnopravnosti, razvoj sveobuhvatnih okvira, politika i mjera za zaštitu i pomoć žrtvama svih oblika nasilja, te pružanje podrške i pomoći organizacijama i institucijama u uspostavljanju efikasne suradnje i usvajanja sveobuhvatnog pristupa u suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Također se osvrnula i na dolazeći referendum te je iskoristila priliku pozvati građane Slavonije i Baranje da izađu na referendum 1.12.2013.g. i da glasaju po svojoj savjesti.

Silvija Dološić mag.iur.

25.11.2013.g.