Održana tematska sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije na temu ''Stanje ljudskih prava žena u Republici Hrvatskoj – izazovi i promjene u 2014. godini''

31. siječnja 2014. godine, Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s Udrugom za mlade Đakovo i Centrom za profesionalnu rehabilitaciju organizirali su prvu tematsku sjednicu pod nazivom „Stanje ljudskih prava žena u Republici Hrvatskoj – izazovi i promjene u 2014. godini“.

Na sjednici se istaknula analiza stanja ljudskih prava žena u Republici Hrvatskoj koja je podijeljena u dvije cjeline; Rodno osviještena politika na lokalnoj razini i rasprostranjenost nasilja u obitelji i nad ženama.

Tematska sjednica kroz analizu stanja ljudskih prava žena u Republici Hrvatskoj  ima za cilj stvoriti rodno osviještenu politiku u različitim društvenim okvirima na području Osječko-baranjske županije, te podizanje svijesti kod mladih ljudi o značaju poštivanja ljudskih prava,ravnopravnosti spolova i društvu bez diskriminacije.

Na sjednici su uz članove/ice Povjerenstva za ravnopravnost spolova pozvani i predstavnici/ce nadležnih državnih institucija, predstavnici/ce udruga koje se bave zaštitom i promicanjem ljudskih prava žena i mediji.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali te svojim iskustvima i radom pridonijeli tematskoj sjednici, kao i zaključcima koji bi trebali biti dobri primjeri nove prakse na području Osječko-baranjske županije.

Silvija Dološić mag.iur.,

predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova