Crnim balonima i pjesmom Lily Policijska uprava varaždinska obilježila Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujan

  • Slika
  • Slika

U sklopu Nacionalnog projekta MUP-a RH pod nazivom Lily, Policijska uprava varaždinska je u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama Ured Varaždin i suradnicima: Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom, Županijskim timom za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, Probacijskim uredom Varaždin i Domom za žrtve nasilja Utočište Sveti Nikola Varaždin, obilježila Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujan.

Obilježavanje se odvijalo ispred ulaza u Gradski muzej Stari grad Varaždin 22. rujna 2020.g. s početkom u 11,30 sati, reprodukcijom pjesme Lily glazbenika Marina Ivanovića zvanog Stoka i puštanjem 21 crnog balona.
Crni baloni simbol su dvadeset i prve godišnjice od tragedije koja se dogodila na Općinskom sudu u Zagrebu, prilikom vođenja brakorazvodne parnice, u kojoj je suprug ubio suprugu, sutkinju i odvjetnicu, a teško ranio zapisničarku. Oni su spomen na tragično nastradale žrtve i spomen na sve žene žrtve nasilja te poruka javnosti da nasilje treba prijaviti, počinitelje kazniti a žrtvama dati podršku i zaštitu.

Od 2018. do mjeseca kolovoza 2020. godine u Republici Hrvatskoj ubijena je 31 žena od strane njima bliskih osoba. Živimo u društvu koje ne tolerira nasilje, a pogotovo ne tolerira nasilje nad ženama, stoga, o nasilju ne treba šutjeti. Prijavite nasilje!

Više o događanju na: https://varazdinska-policija.gov.hr/vijesti/crnim-balonima-i-pjesmom-lily-policijska-uprava-varazdinska-obiljezila-nacionalni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama-22-rujan/33600