Pozivni natječaj za dodjelu Javnog priznanja za "Žensku kreativnost u ruralnom životu"

I ove godine Povjerenstvo za ravnopravnost spolova raspisuje Pozivni natječaj za dodjelu  Javnog priznanja za "Žensku kreativnost u ruralnom životu", a povodom Svjetskog dana seoskih žena 15. listopada. Cilj je raspisivanja Pozivnog natječaja isticanje osobitosti seoskih žena i senzibilizacija lokalne zajednice o njihovoj velikoj, ali još uvijek neprepoznatoj i nepriznatoj ulozi te njihovom doprinosu društvenoj zajednici.

Povjerenstvo već punih osam godina provodi projekt "Ženska kreativnost u ruralnom životu" te svake godine dodjeljuje priznanje i zahvale za sudjelovanje ženama koje svojim djelovanjem utječu na poboljšanje kvalitete života u ruralnim sredinama Varaždinske županije. Seoske žene danas čine četvrtinu svjetske populacije, sudjeluju u proizvodnji 60-80 % hrane koja se uzgaja, a posjeduju manje od 5% zemlje.

Pozivni natječaj objavljen je i u tjedniku Varaždinske vijesti kao i na web stranici Varaždinske županije, te se ovim putem  pozivaju sve općine, gradove, udruge, turističke zajednice,  trgovačka društva, vjerske zajednice i radna tijela jedinica lokalne samouprave te druge pravne osobe  da kandidiraju žene za koje smatraju da zaslužuju tu nagradu. Kriteriji za predlaganje kandidatkinja su: kreativnost i inovativnost u različitim sferama društvenog života; trajni utjecaj na pojedinca i zajednicu; očuvanje i poštivanje tradicijske baštine i okoliša te iznimna hrabrost i ustrajnost u poboljšanju ruralnog života. Pozivni natječaj otvoren je do 25. rujna 2015. godine.

Opširnije na www.varazdinska-zupanija.hr