Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije održalo treću sjednicu

U Županijskoj palači danas je održana treća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, savjetodavnog tijela Županijske skupštine Varaždinske županije, a koje je osnovano s ciljem promicanja ravnopravnosti spolova i uvođenja načela ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini te provedbe Zakona i Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova kao svih ostalih strateških nacionalnih dokumenata iz područja ravnopravnosti spolova.

Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Alen Kišić koji je uvodno pozdravio sve prisutne te pohvalio rad Povjerenstva.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova jedno je od povjerenstava koje izuzetno dobro radi i koje će, nadam se, i dalje nastaviti tako raditi. Smatram da u Županijskoj skupštini imamo dovoljnu razinu zastupljenosti žena jer smo blizu 40%, a u ime županijske uprave vam želim uspješan rad i veselim se našoj daljnjoj suradnji – zaključio je zamjenik župana Kišić čestitavši pritom svim članicama Povjerenstva nadolazeći Međunarodni dan žena.

Na sjednici je, između ostalog, dogovoreno organiziranje zajedničkog sastanka predstavnika svih sustava uključenih u zaštitu žrtava nasilja na temu: Izvješće o primjeni Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji za 2013. godinu na području Varaždinske županije te je definirana objava prikupljenih i obrađenih podataka o udjelu žena i muškaraca na listi za Europski parlament (14.04.2013) i na Lokalnim izborima, za predstavnička i izvršna tijela (Izbori 2009. i 2013.).

Također, naglašeno je da povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka, Koordinacija za ljudska prava i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziraju predstavu Bogi Ivač znova, u režiji Ljubomira Kerekeša, koja će se održati 7. ožujka 2014. u HNK Varaždin s početkom u 17,30 sati. Kazališna predstava organizira se prvenstveno za žene umirovljenice, radnice, žene invalide, žene žrtve nasilja i sve druge žene koje žive i rade u teškim uvjetima.

I druga aktivnost koja se planira povodom 8. ožujka, u suradnji sa Policijskom upravom Varaždinskom, je da će Predstavnici  Varaždinske županije, Grada Varaždina i članovi Povjerenstva čestitati ženama njihov dan te im podijeliti ruže i slatke poklone i to 7. ožujka na Gradskoj tržnici u Varaždinu s početkom u 10.00 sati.

Preneseno sa www.varazdinska-zupanija.hr