Predstavljanje rezultata istraživanja "Analiza rodne strukture sastava predstavničkih i izvršnih tijela JLRS na lokalnim izborina 2005., 2009. i 2013."

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije organizira predstavljenje rezultata istraživanja "Analiza rodne strukture sastava predstavničkih i izvršnih tijela JLRS na lokalnim izborina 2005., 2009. i 2013. godine" koje će se održati u četvrtak, 1. listopada 2015. godine s početkom u 11,30 sati u Maloj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7. Varaždin.

Istraživanje je provedeno s ciljem prikaza stvarnog stanja zastupljenosti žena i muškaraca u postupku kandidiranja i participiranja u tijelima vlasti po provođenju lokalnih izbora. Prikaz ukazuje na postignut stupanj usklađenosti sa zakonskim odredbama kojima je svrha postizanje rodne uravnoteženosti u tijelima vlasti na svim razinama.

Po predstavljanju rezultata istraživanja, održat će se rasprava na temu političke participacije žena koje su i dalje podzastupljene u politici, a vezano uz predstavljene rezultate istraživanja.

Za sve detalje i informacije, kao i za potvrdu dolaska, obratite se putem maila renata.skoko@vzz.hr ili telefonski 042/390 554.