„Reci NE nasilju“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 22.09.2020.godine u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije s početkom u 12 sati, povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održan je Okrugli stol pod nazivom „Reci NE nasilju“.

Cilj održavanja okruglog stola je otvaranje tema važnosti međusektorske suradnje u radu sa osobama koje su pretrpjele bilo koji oblik nasilja, bitnost komunikacije te zajedničko pronalaženje rješenja za uočene probleme.

Uvodničarka i moderatorica okruglog stola Desa Kolesarić, voditeljica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i predsjednica Udruge S.O.S. Virovitica pozdravila je sve prisutne te predstavila izlagače okruglog stola: Voditeljica Službe krim. policije Marija Štajdohar i policijska službenica krim. policije Tanja Martinović s temom „Postupanje Policije u sprečavanju obiteljskog nasilja i primjena Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji“, Jasminka Lovretić, univ.spec.iur. viša sudska savjetnica Općinskog suda Virovitica s temom „Pojedinačna procjena potreba žrtava nasilja“, Siniša Brlas, prof.psihologije (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije ) s temom „Provedba zaštitnih mjera liječenja izrečenih u sudskom procesu i izazovi u suradnji s dionicima“ i Tajana Rastija, dipl.soc.radnica Centra za socijalnu skrb Virovitica s temom „Pomoć i podrška žrtvama nasilja u obitelji u sustavu socijalne skrbi“.

Okrugli stol bio je namijenjen stručnim osobama, institucijama te organizacijama koje rade na problematici nasilja nad ženama i koji pružaju direktnu pomoć i podršku u cilju unaprjeđenja daljnje suradnje i informiranosti o ovoj specifičnoj problematici o kojoj se rijetko govori, a sudjelovali su predstavnice/i županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, povjerenstvo za RS Virovitičko-podravske županije, predstavnici/ce državnih institucija i tijela, organizacija civilnoga društva, mediji te druge zainteresirane osobe.