Predstavljeni rezultati istraživanja o usklađivanju obiteljskih i poslovnih obaveza u sklopu projekta “Žene na tržištu rada – procjena utjecaja roda”

U Virovitici je u četvrtak, 28. travnja, održano predstavljanje rezultata istraživanju o usklađivanju obiteljskih obaveza i plaćenog rada koje je provedeno u sklopu projekta Žene na tržištu rada – procjena utjecaja roda.

Nakon predstavljanja podataka održana je diskusija o ulozi povjerenstva za ravnopravnost spolova. problemima u lokalnoj zajednici i mogućim rješenjima. Isto tako raspravljalo se o dostupnim uslugama na lokalnoj razini koje ženama omogućuju uspješno usklađivanje obiteljskih i poslovnih obaveza.

Predstavljanju su, između ostalih, bili prisutni pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije Desa Kolesarić.

Projekt provodi udruga B.a.B.e. – Budi aktivna. Budi emancipiran. u partnerstvu s Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, udrugom Legalina iz Gračaca, udrugom VIMIO iz Vukovara i Gradom Zagrebom.

Opći cilj projekta je pridonijeti unaprjeđivanju zagovaračkih aktivnosti organizacija civilnog društva usmjerenih na opću transparentnost i dobro upravljanje hrvatske javne uprave na polju rodne ravnopravnosti, a osobito onih politika koje pridonose stvaranju pozitivnog okruženja za žene na tržištu rada.

Preuzeto sa www.vpz.hr