Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije

Slika /slike/URS slike 2022 Novi direktorij/desa vpž.jpg

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije. Nazočne na sjednici pozdravio je predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović i pročelnik Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu VPŽ, Ivan Horvat.

Virovitičko-podravska županija će uvijek, kao što je to bilo i do sada, podržavati vaš rad. Vi ste i do sada bili iznimno aktivni, očekujem da ćete takvi biti i u budućnosti, a Virovitičko-podravska županija će vam i nadalje davati logističku potporu – naglasio je između ostalog predsjednik Županijske skupštine VPŽ, Dinko Begović.

Predsjednica Povjerenstva je Desa Kolesarić, potpredsjednica je Sanja Kirin, a članice su - Jasna Per Kožnjak, Željka Baričević Ilijaš, Ivia Lovreković, Vlasta Honjek Golinac, Maja Vujnović, Milan Krmpotić i Elvira Grabić. Mandat članova Povjerenstva traje četiri godine i vezan je uz trajanje mandata Županijske skupštine.

Pitanje ravnopravnosti spolova je ključno putanje za moderno društvo jer ravnopravnost spolova znači stvaranje jednakih uvjeta za sve. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova VPŽ i nadalje će se nastaviti boriti s izazovima koji su pred nama – istaknula je predsjednica Povjerenstva Desa Kolesarić.

Na sjednici se govorilo i o obilježavanju Međunarodnog dana žena 8. ožujka, planu rada za 2022. godinu.


Na kraju 2021. godine, sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova, osnovano je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije. Predsjednica će mu biti Desa Kolesarić, potpredsjednica Sanja Kirin, a članovi su – Jasna Per Kožnjak, Željka Baričević Ilijaš, Ivica Lovreković, Vlasta Honjek Golinac, Maja Vujnović, Milan Krmpotić i Elvira Grabić. Mandat članova Povjerenstva traje četiri godine i vezan je uz trajanje mandata Županijske skupštine.

(www.vpz.hr, Fotografija:Kristijan Toplak)

http://www.vpz.hr/2022/02/28/virovitici-odrzana-konstituirajuca-sjednica-povjerenstva-ravnopravnost-spolova-viroviticko-podravske-zupanije/

http://www.vpz.hr/2021/12/14/osnovano-povjerenstvo-ravnopravnost-spolova-viroviticko-podravske-zupanije-predsjednica-desa-kolesaric/